NOVINKA NA ESHOPU: Nízkosacharidové konjakové přílohy

13.6.2019

Jednou z nejobtížnějších věcí na keto dietě je dodržování jídelníčku, ve kterém si nemůžete dopřát žádné klasické přílohy, jakými jsou rýže nebo těstoviny.  Vyhlašujeme konec trápení! Na eshopu jsme pro vás připravili speciální nízkosacharidové konjakové přílohy, které si můžete dopřávat bez omezení, a to už od první fáze keto diety.

Co je to konjak? 

Konjak je rostlina, celým jménem Amorphallus konjak, která je pěstována v Japonsku ve vyšších nadmořských výškách. Rostlina se vyskytuje především v lokalitách mimo civilizaci a není tak toxikována nebezpečnými látkami. Pro potravinářský průmysl se využívá její hlíza, obsahující látku glukomannan, která významně snižuje pocit hladu a díky tomu má velmi příznivé účinky při redukci hmotnosti.

Konzumace Konjaku není nic nového. Japonci jej běžně využívají při výrobě nudlí, sušenek a dalších pokrmů. Existují také celé kuchařky, které se věnují kulinářství s touto plodinou.

Proč konzumovat konjak?

Glukomann funguje v podstatě jako rozpustná vláknina, která očišťuje střeva, podporuje funkci střevní mikroflóry a vytváří ochrannou vrstvu, která zabraňuje vstřebávání sacharidů. Kromě toho snižuje hladinu škodlivého cholesterolu.

Výhodou je také schopnost zasycení. Při reakci s vodou umí konjak znásobit svůj objem a dopřát tak vašemu žaludku pocit nasycenosti. Díky tomu, že neobsahuje téměř žádné kalorie, sacharidy ani tuky, můžete jej jíst prakticky neomezeně.

Konjakové těstoviny i rýže už od první fáze

Protože sami víme, jak těžké je vzdát se klasického způsobu stravování, připravili jsme pro vás přílohy z této užitečné plodiny. Ochutnat můžete speciální nízkosacharidové konjakové špagety, nudle a dokonce i konjakovou rýži. Všechny tyto novinky je možné konzumovat už od první fáze keto diety.

Konjakové přílohy neobsahují žádné sacharidy, tuky ani soli a tak je můžete konzumovat v neomezeném množství. Kvůli absenci výživných látek však neslouží jako náhrada žádného z pěti denních jídel, ale pouze jako jejich doplněk.

Konjakové přílohy na tisíc způsobů

Výhodou konjakových příloh je jejich neutrální chuť, díky které je možné je využít prakticky jakýmkoliv způsobem – na sladko, na slano, do salátů i do polévek nebo jako klasické přílohy.

PŘEJÍT DO OBCHODU

Žádné komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *