Houbový koláč

9.4.2019

Co budete potřebovat (2 porce)

Těsto

  • 1 odměrku omelety
  • 1 odměrku vody
  • 1 bílek
  • sůl, kmín

Náplň

  • mističku hříbků (nebo žampiónů)
  • 1 nízkotučný tvaroh
  • jeden až dva žloutky 
  • půlku červené cibule
  • sůl, pepř, tymián

Do mísy dejte sypkou směs na omeletu, nalijte jednu odměrku vody, přidejte jeden bílek, sůl, kmín a vše mixérem rozmixujte do bílé pěny. Přelijte do kulaté malé dortové formy vyložené pečícím papírem. Těsto dejte předpéct na 200 °C asi 10 minut

Mezitím si připravte náplň. Nakrájejte cibuli na drobné kostičky a orestujte na minimu oleje, přidejte houby, sůl, kmín a chvilku poduste. Potom houbovou směs promíchejte s jedním tvarohem, přidejte sůl, pepř, tymián a jeden nebo dva žloutky. Hotovou náplň přelijte na předpečený korpus a zapékejte ještě asi 25 minut do růžova. Lépe je nechat koláč trochu vychladit, lépe se potom krájí.

Žádné komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *